vrijdag 22 februari 2019

Presentatie over het 'oude' Tilburgse leesplèngske

Leesplankjes in dialect
Foto Jan van Oevelen
Al enige tijd zijn we in het Tijdlab met alle Tilburgers aan de slag om een nieuw leesplankje samen te stellen. Morgen, op zaterdag 23 februari is er een presentatie over het oude leesplèngske.

Het originele Tilburge leesplèngske is alweer meer dan twintig jaar oud. Het werd midden jaren ‘90 van de vorige eeuw samengesteld door het bestuur van de Stichting Tilburgse Taol. De gekozen woorden en de afbeeldingen zijn traditioneel. Hoewel het leesplankje nog steeds veel verkocht wordt, vinden we het toch tijd worden voor een Nuuw Tilburgs Leesplèngske.

Tilburgers leveren nieuwe woorden aan
Foto Jan van Oevelen
In de presentatie om 23 februari gaan we in op (de achtergronden van) het oude leesplèngske en het idee om een nieuw leesplankje te maken. Ook gaan we met alle aanwezigen aan de slag om woorden aan te dragen voor het Nuuw Tilburgs Leesplèngske.

Deze presentatie maakt onderdeel uit van de programmering rondom het project 'IK KIM SIM. PIRKE HÖSKE KWÈÈK' - Ontwikkelingen van leesonderwijs en leesplanken in Tilburg.

Dit project is een samenwerking tussen het TijdLab, Stichting Tilburgse Taol, de Fraters van Tilburg en TilburgsAns en wordt mede mogelijk gemaakt door Erfgoed Tilburg, St. Jacques de Leeuw en Boekenschop.

Zaterdag 23 februari 2019
14.00 - 16.00 uur TijdLab /LocHal
Deelname is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Geen opmerkingen: