woensdag 15 augustus 2018

Vernieuwing website Geheugen van Tilburg

De website Geheugen van Tilburg wordt de komende maanden vernieuwd. Het onderliggende systeem moet vervangen worden, privacygegevens aangepast en de website krijgt een andere uitstraling.

Vormgeving

De vormgeving wordt vernieuwd. Op de nieuwe homepage komt een uitgelicht verhaal. Daarnaast roepen we mensen actief op verhalen te schrijven. Deze tonen we op basis van aanmaakdatum, dus de nieuwste eerst.

Nieuw systeem

Even wat vaktaal: in plaats van een Joomla-systeem komt er een Ginger-systeem onder de website te liggen. Geregistreerde gebruikers voeren wederom verhalen en oproepen in en laten reacties achter. Het systeem biedt zoals gebruikelijk de mogelijkheid om via een URL foto's uit de beeldbank van Regionaal Archief Tilburg in te voeren.

Migratie van verhalen

Alle verhalen, oproepen en gebruikers migreren we naar de nieuwe website. Het gevolg zal wel zijn dat iedere gebruiker een nieuw wachtwoord moet aanmaken. In verband met de AVG (bescherming van privacygegevens) vragen we niet meer naar geboortedata van gebruikers. De links naar foto's blijven intact.

Wijzigingen

Een aantal functies zal wijzigen. Per auteur tonen we de ingezonden verhalen , evenals oproepjes en reacties. De huidige functies om favorieten en aanraders te geven, verwijderen we. Bij het aanmelden van nieuwe gebruikers vragen we niet meer om geboortedatum, noch pasfoto in verband met de wet op privacy.

Testen

Een nieuwe website wordt altijd getest. We stellen het op prijs als er een aantal verhalenvertellers of lezers van het Geheugen van Tilburg ons willen helpen . Wie daartoe bereid is, stuurt een mail naar petra.robben@stadsmuseumtilburg.nl.

Planning

De komende maanden werken we achter de schermen aan een restyling van deze website. Via deze site en het Geheugen van Tilburg houden we de gebruikers én de lezers op de hoogte.