maandag 23 juli 2018

Klassenfoto jongensklas
De Pedagogische Academie, de Theresiaschool aan de Oudedijk, de meisjes- en de jongensschool aan de Wassenaerlaan en de huidige basisschool De Triangel, ze zijn alle gelegen in het gebied tussen klooster, Kwetterie en kerk. Kinderen uit dit gebied gingen naar drie verschillende scholen wat onder andere te maken had met de grillige parochiegrenzen.

Stichting Straat en Stadsmuseum Tilburg deden onderzoek naar de verhalen over de scholen en legden deze vast in een boek en een straatexpositie. Gedurende de eerste helft van september zijn deze herinneringen aan het onderwijs te lezen en bekijken op een straatexpositie aan de Oudedijk, daar waar het onderwijs met de Zusters van Liefde begon en de eerste onderwijsstraat van Tilburg gesitueerd was.

Deze straatexpositie is een onderdeel van het evenement Tussen klooster, Kwetterie en kerk, georganiseerd door Stichting Straat en Stadsmuseum Tilburg

Locatie:      Oudedijk
Wanneer:    1 september tot en met 16 september 2018