donderdag 23 februari 2017

Lezing: Winkelen en wonen in de Heuvelstraat in de jaren 1950


Tilburg – De Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert in samenwerking met Stadsmuseum Tilburg op donderdag 2 maart om 19.30 uur een lezing over ‘Winkelen en wonen in de Heuvelstraat in de jaren ’50’.
 Deze lezing wordt verzorgd door Jan van Oevelen, maker van het boek Heuvelstraat in Beeld. Plaatsen dienen tevoren te worden gereserveerd bij de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Inwoners van Tilburg bouwen in de Bibliotheek Tilburg Centrum gezamenlijk aan een maquette van de stad zoals die eruit zag in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Jan van Oevelen fotografeerde een jaar lang winkels en panden in de Tilburgse Heuvelstraat. Maar hoe zag die er uit in 1955? Wat voor bestemming hadden de panden in de Heuvelstraat toen? Was het een woonhuis, een fabriek, een kerk of een winkel? In 1950, was toen de Tilburgse Heuvelstraat er al? Jazeker wel, volgens Jan van Oevelen. Op de historie van de panden in de Heuvelstraat wordt tijdens de lezing door Jan van Oevelen nader ingegaan. Na de lezing kan de Tilburg Maquette worden bezocht waar Stadsmuseum Tilburg en de maquettebouwers aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Foto Jan van Oevelen
De lezing vindt plaats op 2 maart van 19.30 tot 20.30 uur in de Theaterzaal van de Bibliotheek Tilburg Centrum. Vanaf 19.00 uur staat een kopje koffie/thee klaar. De lezing is gratis voor leden van de Bibliotheek. Niet-leden betalen 3 euro p.p. Reserveren kan telefonisch via 013-4648513, per mail via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl of persoonlijk bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.

De Bibliotheek Midden-Brabant

De Bibliotheek Midden-Brabant is met 16 vestigingen de grootste culturele instelling in haar werkgebied: de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek en Waalwijk. Bibliotheek Midden-Brabant heeft circa 165 medewerkers die per jaar 1,5 miljoen bezoekers ontvangen en 3 miljoen uitleningen realiseren. Als openbare bibliotheek voorzien wij 337.000 mensen van informatie, educatie en cultuur.