donderdag 16 juli 2015

Sigrid Calon - Grens Tilburg in Textiel


'Wat is de grens van Tilburg?', zo vroeg Sigrid Calon zich af. De Tilburgse beeldend kunstenares wilde de randen van de stad opzoeken en deze afbakenen met vlaggen. Calon raadpleegde internet. 'En zo ontstond er een Google-Grens'.

Om deze te markeren, ontwikkelde Sigrid Calon veertig vlaggen. Allemaal in drie horizontale kleuren, echter alle in een eigen ordening. De stoffen werden gehaald bij Nooteboom Textiles, een Tilburgs bedrijf dat in 1852 werd opgericht.

Op 15 juli wapperden de veertig vlaggen op het Tilburgse Van Gend & Loosterrein. Daarbij had Sigrid Calon een overzicht gemaakt van de veertig locaties rondom Tilburg.

De vlaggen hangen vanaf vandaag, 16 juli tot en met de eerste week van augustus. Ze zijn te bezichtigen via een fietsroute die ongeveer 70 kilometer lang is! Wie de routebeschrijving raadpleegt, komt in de verste uithoeken van Tilburg terecht. Zo staat VLAG 1 in de Broekstraat, VLAG 10 in de Loonse Molenstraat in Loon op Zand, VLAG 14 in De Moer, VLAG 17 in Rijen, VLAG 18 in Hulten, VLAG 24, 25 en 26 in Riel, VLAG 29, 30 en 31 in Goirle, VLAG 34 in Hilvarenbeek en VLAG 40 uiteindelijk weer in Tilburg.

Het project 'Vlag' van Sigrid Calon werd gemaakt in het kader van het tweejarig kunstproject 'Do It With Others' van Stichting Incubate. Het project werd mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en Gemeente Tilburg.


Geen opmerkingen: