woensdag 3 december 2014

Frank Lammers ontmoet 'stalker' Willem II
Op zondagavond 30 november werd de negende aflevering van De Canon van Lammers door Omroep Brabant uitgezonden. Hierin ontdekt Frank in Tilburg dat koning Willem II voor flink wat beroering zorgde in Tilburg en dat hij misschien wel een stiekeme Brabander was! 

Lammers ontmoet Ronald Peeters, hoofd Stadsmuseum Tilburg, die hem het verhaal van koning Willem II en Tilburg vertelt. Lammers is onder de indruk van de beelden op de werkkamer van het Peeters. ‘Een Willem II stalker,’ zo zegt Frank. Bij het inzien van de overlijdensakte van de koning op de werkkamer van Ronald Peeters, krijgt Frank het helemaal te kwaad. Het is een mooie reclame voor Tilburg en voor de Stadscollectie Tilburg. De opnamen zijn in juli 2013 gemaakt en de Stadscollectie is inmiddels opgeborgen in een depot.
Frank Lammers, Brabander in hart en nieren,  is op zoek naar wat de Brabantse geschiedenis zo bijzonder maakt: De Canon van Lammers! De eigenzinnige acteur Frank Lammers rijdt in zijn rammelbak door het Brabantse land. Hij bezoekt alle windstreken, in het Nederlandse en in het Belgische deel van het oude hertogdom, en ontmoet ter plekke bijzondere personen die hem meer vertellen over de unieke historie van Brabant. 

De Canon van Lammers is een coproductie van Erfgoed Brabant en Omroep Brabant. Als uitvoerend producent treden de Cutjongens op.

Geen opmerkingen: