donderdag 1 mei 2014

Educatie & Participatie Grenzeloos Tilburg 1914 - 1918


Bibliotheek Midden-Brabant (Bibliotheek Tilburg Centrum) huisvest van augustus t/m oktober 2014 de expositie Grenzeloos Tilburg 1914-1918. In dat kader maken studenten van Fontys een documentaire over het proces van co-creatie in een making-off. De documentaire komt tot stand tijdens acht medialessen in de bibliotheek. Tilburgers, scholieren en nazaten van vluchtelingen worden gestimuleerd om hun bijdrage online of offline te leveren. Het resultaat, getiteld ‘Maak het mee’, is beschikbaar bij diverse onderdelen van de manifestatie Grenzeloos Tilburg 1914-1918.

Het Wereldpodium organiseert met de bibliotheek koffietafelgesprekken met oorlogsgetuigen en vluchtelingen rondom de genoemde expositie. Deelnemers worden gestimuleerd om hun verhalen te delen. De input wordt offline en online verwerkt en is voor iedereen beschikbaar. Onderdelen worden ook opgenomen in de documentaire.

De bibliotheek, Wereldpodium en Stadsmuseum Tilburg werken samen in educatieve programma’s voor groep 8 van het basisonderwijs en voor 3e jaars van havo/vwo. Met o.a. bezoek aan de expositie, co-creatie, handleidingen, klassengesprekken met vluchtelingen en een game. Meer gedetailleerde informatie wordt t.z.t. gepubliceerd op de website van Bibliotheek Tilburg

Geen opmerkingen: