vrijdag 8 februari 2019

Sandra van Dam nieuwe medewerker Stadsmuseum Tilburg

Sinds 1 februari 2019 is Sandra van Dam nieuwe medewerker bij Stadsmuseum Tilburg. Sandra vertelt over zichzelf:

'Als nieuwsgierig kind zat ik vaak met mijn neus in de boeken en te turen naar de sterrenhemel. Vooral wetenschappelijke onderwerpen als sterrenkunde, geologie, prehistorie, archeologie maar ook kunst en geschiedenis vond ik interessant. Op 15-jarige leeftijd werd ik lid van de JWG, de Jongerenwerkgroep voor Weer- en Sterrenkunde in Rotterdam. Daar ontmoette ik jongens en meisjes die, net als ik, ge√Įnteresseerd waren in sterrenkunde. Twee jaar later werd ik contactpersoon van deze afdeling. Met veel plezier had ik jarenlang kinderen begeleid en allerlei uitstapjes georganiseerd inclusief gastsprekers. In de tussentijd verzamelde ik thuis, een inmiddels groot, wetenschappelijk knipselarchief. Sinds de jaren ’80 hou ik bijv. dagelijks de krant(en) bij op zoek naar wetenswaardige artikelen, alhoewel het internet ook zijn intrede heeft gedaan.

Vanaf mijn 20e stapte ik over van de JWG naar de NVWS, de afdeling voor sterrenkunde voor volwassenen maar moest geleidelijk mijn lidmaatschap opzeggen vanwege mijn studie Museologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Sinds midden jaren ’90 tot 1 januari 2019 ben ik afdelingssecretaris van Stichting Geologische Activiteiten (GEA) in Rotterdam geweest en sinds 2014 tot 1 januari 2019 waren deze taken uitgebreid voor de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV).

In 2009 ben ik gestart met Kidsdiscovery, later Curiosityworld omdat ‘nieuwsgierigheid naar de wereld’ niet alleen betrekking heeft op kinderen. Het geven van educatieve lezingen en workshops, het kennis vergaren en overdragen staat centraal in mijn leven. Het is dan ook erg fijn en interessant om per 1 februari als medewerker Educatie en Publieksactiviteiten aan te slag te mogen zijn bij het Stadsmuseum Tilburg.'

1 opmerking:

jogro zei