zaterdag 28 juli 2018

Parkexpositie: Tilburgse honden op de foto

Woon je in een van deze straten
en heb je een hond?
Laat jij je hond uit in het Stadspark aan de Oudedijk? Mogen we dan een portret maken van je hond?

Er wonen veel honden in het gebied tussen klooster, Kwetterie en kerk in Tilburg. In het Stadspark aan de Oudedijk mogen zij ’s morgens en ’s avonds een rondje rennen en spelen met andere honden. Gesignaleerd zijn al labradors, teckels, poedels en Rottweilers. De viervoeters komen er niet alleen, maar onder begeleiding van hun trouwe baasjes die woonachtig zijn in onder andere de Veestraat, de Van Doorenstraat, de Varkensmarkt of de Wassenaerlaan.

Stichting Straat en Stadsmuseum Tilburg zijn nieuwsgierig naar de honden en hun baasjes die in de buurt rondom bovengenoemde straten wonen. In plaats van dat de bewoners op de foto gaan, zijn het deze keer de honden die een portret krijgen. Aan hun baasjes wordt gevraagd waar ze wonen, welke straten zij het liefst bewandelen en wat er zo prettig is aan de wijk. Op die manier wordt inzicht gekregen in de aard van het woongebied.

De foto’s van de honden evenals hun gegevens komen gedurende de maand september in het

Stuur een mail!
Stadspark te staan. Zowel de hondenbezitters als overige wijk- of (en) stadsbewoners kunnen zien welke honden er wonen in het gebied tussen klooster, Kwetterie en de kerk.

Wil jij jouw hond laten portretteren en vertellen wat er zo fijn is aan je buurt? Stuur dan een mail naar Pia van den Berg.

Parkexpositie Hondenportret is een onderdeel van het evenement Tussen klooster, Kwetterie en kerk dat Stichting Straat en Stadsmuseum Tilburg organiseren in de maand september 2018.