vrijdag 12 mei 2017

Laatste kans om Stickerboek Koningsdag vol te krijgen

Studio Ontwerphaven, tekeningen Jeroen de Leijer
Het Stickerboek Koningsdag 2017 ‘Op zoek naar de Wortels van Oranje’ was een groot succes! Duizenden leerlingen van de bovenbouw basisonderwijs spaarden in de weken voor Koningsdag hun boek vol met stickers. Degenen die nog stickers missen, krijgen tot en met eind mei de kans de laatste stickers op te halen bij het archief.

Stadsmuseum Tilburg biedt zo de mogelijkheid om alle stickerboeken vol te krijgen. In het gebouw van Regionaal Archief Tilburg, waar Stadsmuseum Tilburg ook kantoor houdt, zijn de laatste stickers op te halen aan de balie. Het adres is Kazernehof 75 in Tilburg en de openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur. Het is handig om daarbij een lijstje met de ontbrekende nummers mee te nemen. De tegenprestatie van het tekenen van een wortel op de muur hoeft niet meer, maar mag wel.
De makers van het Stickerboek kijken terug op een geslaagde activiteit. Vele kinderen gingen er enthousiast mee aan de slag. Ruim negentig kinderen stonden tijdens Koningsdag langs de route, de prijs voor het vinden van de drie Gouden Stickers. Zij overhandigden het Stickerboek aan de prinsessen op het moment dat die langsliepen. Prinses Amalia zei zelfs dat ze het in het echt nog leuker vond dan op televisie.

De samenwerking tussen vele partijen (Stadsmuseum Tilburg, T-Primair, Bibiliotheek Midden-Brabant, ContourdeTwern, Quiet, Ontdekstation, Regionaal Archief Tilburg, Factorium, Albert Heijn, Voetbakclub Willem II)  is goed bevallen en smaakt naar meer. NOS Radio, het Jeugdjournaal, EenVandaag en Omroep Brabant besteedden er aandacht aan en tijdens de radio-uitzending van Koningsdag werd het Stickerboek ook genoemd. Regionale en lokale pers schreef over het Stickerboek, Marc van der Linden en Rick Evers twitterden erover en via het tijdschrift Vorsten kon je een exemplaar winnen. Maar het belangrijkste is uiteraard dat vele kinderen plezier beleefden aan het boek en iets meer te weten kwamen over de band tussen het Koningshuis en Tilburg.

Kijk voor meer informatie op www.stickerboekkoningsdag.nl

Het stickerboek is ontstaan met dank aan De Bibliotheek Midden-Brabant, CountourdeTwern, Onderwijscoöperatie T-Primair, gemeente-Tilburg, Ontdekstation, Quiet Community, Voetbalclub Willem II, Regionaal Archief Tilburg.