woensdag 22 maart 2017

VOLT-mannen en -vrouwen gezocht!

Wie werkte er bij de VOLT en wil helpen bij het Nationaal Museumweekend waarin 220 VOLT-voorwerpen worden getoond in de voormalige fabriek? Er zijn extra handen nodig bij de voorbereidingen, tijdens het Museumweekend op 8 en 9 april en de dagen erna.

Van 1909 tot 1999 was er in Tilburg de VOLT-Gloeilampenfabriek. De fabriek was internationaal bekend met gloeilampen, radio-, mijn-, vuurtoren- en autolampen, röntgenbuizen en neon. Later werd de productie uitgebreid met batterijen, knijpkatten, fietslampen, scheerkoppen en gereedschappen. In de hoogtijdagen werkten er meer dan 5.000 mensen.

Tijdens het Nationaal Museumweekend toont Stadsmuseum Tilburg 220 VOLT-voorwerpen in de voormalige fabriek waar nu FabLab013 is gevestigd. Werden er voorheen gloeilampen en knijpkatten gemaakt, vandaag de dag beschikt het FabLab over 3D-printers, freesmachines, lasersnijders en foamcube. Iedereen kan er binnen lopen om aan de slag te gaan met de machines en eigen producten te maken. Labmanagers zijn aanwezig om te assisteren. Wie het niet zelf kan, of liever samenwerkt, geeft het project bij FabLab in opdracht.

Wilt u ons helpen om de voorwerpen mee klaar te zetten in de voormalige fabriek? Dat doen we voorafgaand aan 8 en 9 april. Tijdens het Nationaal Museumweekend willen we graag dat oud-VOLT-medewerkers toelichting geven op de voorwerpen of over hun werkzaamheden in de fabriek. Voor de dagen na het museumweekend zoeken we eveneens enkele mensen om de voorwerpen weer in te pakken.

VOLT-mannen en -vrouwen, meldt u zich aan?
U kunt contact opnemen met Petra Robben, petra.robben@stadsmuseumtilburg.nl of bellen 06 532 684 37.