dinsdag 10 januari 2017

Lezing Tilburg en kerken in de jaren ‘50

Goirkese kerk gebouwd door Krelis Swaans
De Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert in samenwerking met Stadsmuseum Tilburg op donderdag 2 februari om 19.30 uur een lezing over Tilburg en kerken in de jaren ’50. Deze lezing wordt verzorgd door Petra Robben van Stadsmuseum Tilburg en Krelis Swaans, Maquettemaker bij de Tilburg Maquette.  U dient van te voren een plaats te reserveren bij de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Inwoners van Tilburg bouwen in de Bibliotheek Tilburg Centrum gezamenlijk aan een maquette van de stad zoals die eruit zag in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Daarbij is ook aandacht voor kerken

Goirkese kerk op plattegrond 1927-1928
en hun geschiedenis. Ruim twintig Rooms-katholieke parochiekerken en vijf kerkgebouwen voor andere gezindten zijn te vinden op de Tilburg Maquette die gebaseerd is op het jaar 1954. Tijdens de lezing zal ingegaan worden op de totstandkoming en geschiedenis van deze kerken. Na de lezing kan de Tilburg Maquette worden bezocht waar Stadsmuseum Tilburg en de maquettebouwers aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

De lezing vindt plaats op 2 februari van 19.30 tot 20.30 uur in de Theaterzaal van de Bibliotheek Tilburg Centrum. Vanaf 19.00 uur staat een kopje koffie/thee klaar. De lezing is gratis voor leden van de Bibliotheek. Niet-leden betalen 3 euro p.p. Reserveren kan telefonisch via 013-4648513, per mail via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl of persoonlijk bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.