donderdag 19 januari 2017

Kunstenaar Tessa zoekt Tilburgse nop- en stopster Theresia

‘Gevonden voorwerpen / Voorwerpen gevonden’, zo luidt de titel van een tweeledige expositie die in het voorjaar van 2017 gaat plaatsvinden bij het Bkkc en De Bibliotheek Tilburg Centrum in Tilburg. Beeldend kunstenaars gingen op zoek naar bronnen in het Regionaal Archief Tilburg, Stadsmuseum Tilburg en bij het TextielMuseum. Aan die 'gevonden voorwerpen' geven de kunstenaars een nieuwe betekenis of interpretatie.

Een van de kunstenaars is Tessa van Helden. Zij is vierdejaars studente aan de Fontys Academie voor Beeldende Kunst en Vorming. Tessa liet zich inspireren door de Tilburgse textielgeschiedenis en de verhalen van leerlingen die op de Textielschool zaten. In de collectie van het TextielMuseum vond Tessa een oorkonde van Theresia Huijbregts, en diverse nop- en stopboeken.

De deelexpositie ‘Voorwerpen gevonden’ vindt van 12 maart t/m 30 april plaats  in de bibliotheek aan het Koningsplein. Daarvoor is Tessa op zoek naar informatie over Theresia L.J.H. Huijbregts, geboren op 3 november 1944 te Tilburg. Graag zou zij  in contact willen komen met deze voormalige leerling van de R.K. Lagere Textieldagschool.

Het project ‘Gevonden voorwerpen / Voorwerpen gevonden’ is gebaseerd op een samenwerkingsverband van Bkkc, Kunstbalie en Bibliotheek Midden-Brabant. Stadsmuseum Tilburg en Regionaal Archief Tilburg haakten tijdens dit project aan.

Wie informatie heeft over Theresia Huijbregts kan via de mail contact opnemen met Tessa van Helden