donderdag 6 oktober 2016

Gerard Otten Lezing Tilburg in de jaren 1950-1970

Inwoners van Tilburg bouwen in de Bibliotheek Tilburg Centrum gezamenlijk aan een maquette van de stad zoals die eruit zag in de jaren 1950-1960. Door samen te bouwen, laten ‘stratenmakers’, ‘bouwvakkers’ en ‘onderzoekers’ het verleden van de stad Tilburg zien. Deze Tilburg Maquette vind je op de eerste verdieping van onze Bibliotheek bij de Tilburg Collectie.

Gerard Otten neemt je mee terug in de tijd
In samenwerking met Stadsmuseum Tilburg organiseert de Bibliotheek Tilburg Centrum op 13 oktober een lezing waarbij Gerard Otten van Stadsgidserij Tilburg je mee terug neemt naar de tijd van de maquette, de jaren ’50, met aansluitend de jaren ’60 en ’70. Hectisch, zo kun je de zestiger jaren in Tilburg in een woord samenvatten. Zekerheden als werk, geloof, gezag en onderwijs kregen het zwaar te verduren en moesten zich aanpassen aan de nieuwe tijd. De tijd waarin ook de jeugd zich veel meer zou gaan profileren als jonge volwassenen met een eigen mening over werk, geloof, seksualiteit en vrije tijd. Daarnaast veranderde het zo vertrouwde stadscentrum als gevolg van het gemeentelijk beleid om Tilburg een meer stedelijk gezicht te geven. De basis van de vernieuwing in de zestiger jaren werd gelegd in de tweede helft van de vijftiger jaren en in de zeventiger jaren werd de trend voortgezet. Gerard Otten laat zien hoe Tilburg er in die jaren uitzag en wat er in onze stad speelde.

Aanmelden
De lezing vindt plaats op 13 oktober van 19.30 – 21.30 uur in de Theaterzaal van de Bibliotheek Tilburg Centrum. In de pauze staat een kopje koffie/thee klaar. De lezing is gratis voor leden van de Bibliotheek. Niet-leden betalen 3 euro p.p. Aanmelden kan via de balie van de Bibliotheek of online