vrijdag 15 juli 2016

Hamertje Tik in de Bibliotheek Tilburg Centrum

Petra Robben heet de bezoekers van harte welkom
Het lijkt wel Hamertje Tik. Zodra je de Bouwplaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum nadert, zie je fanatieke maquettemakers met hamer en spijkers in de hand. Vanaf vanmiddag 15 juli 2016 is de Bouwplaats geopend. Zaterdag16 juli zijn Tilburgers dagelijks in de weer om de maquette van de stad af te maken.

De bouwplaats bevat een maquettetafel en twee werktafels. Een voor de volwassenen, en een voor de kinderen. Daarbij kan de Tilburg Collectie van de bieb meehelpen om de straten en gebouwen in de jaren 1950 te traceren.

Informatiepanelen jaren 1950
Aan de buitenzijde van de bouwplaats is een informatiebord aangebracht. Daarop worden de jaren 1950 beknopt weergegeven. Stadsmuseum Tilburg hoopt dat er veel verhalen verteld gaan worden bij de Tilburg Maquette. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken.

Een fotoalbum is te zien via de facebookpagina van Stadsmuseum Tilburg.