dinsdag 21 juni 2016

Betrokken Bedrijven: PontMeyer Tilburg en Het Boekenschop

Wanneer het om Tilburgs erfgoed gaat, blijken er vele inwoners betrokken te zijn. Dat geldt ook voor bedrijven, zo blijkt uit de toezeggingen om de bouw van de Maquette Werkplaats te helpen realiseren.

Achter de schermen van Stadsmuseum Tilburg wordt hard gewerkt aan een werkplaats om de Tilburg maquette te bouwen, waarvoor de Tilburgse architect Ad Roefs het ontwerp tekende. De Werkplaats wordt bijna tien meter lang en vijf meter breed. Deze wordt geplaatst op de Tilburgafdeling van de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Voor het hout- en plaatmateriaal deed Stadsmuseum Tilburg een beroep op bedrijven in de stad. Al snel gaf PontMeyer Tilburg aan dat zij de levering op zich wilden nemen. Het stadsmuseum verwachtte een kleine tegemoetkoming in de kosten, maar PontMeyer was genereus en stelde het gehele materiaal om niet beschikbaar.

Zo ook Het Boekenschop aan de Bredaseweg. Aan hen vroeg het Stadsmuseum eveneens om een tegemoetkoming in de kosten. Het Boekenschop verklaarde zich bereid de financiering van de kinderkrukjes op zich te nemen. Deze krukjes worden speciuaal ontworpen voor de KinderBouwPlaats waar zij werken aan een eigen fantasiestad.

De Werkplaats wordt gebouwd in de eerste maanden van juli. Na een besloten

startbijeenkomst voor de vrijwilligers en medewerkers van de Bibliotheek Tilburg Centrum en Stadsmuseum Tilburg is de bouwplaats te bewonderen. Centraal daarin staan de maquette, de werktafel voor de maquettemakers en een grote tafel voor de kinderen.

Locatie: De Bibliotheek Tilburg Centrum
Te bezichtigen tijdens reguliere openingstijden
Vanaf 16 juli 2016