vrijdag 25 maart 2016

Trots op ons erfgoed: collectie op Tilburgse locaties

Tijdens de Museumweek (16 tot en met 24 april 2016) wordt 'ons echte goud' op nationale schaal getoond. Talloze musea in Nederland zetten hun deuren open om de waardevolle erfgoedcollecties aan het publiek te tonen. Ook Stadsmuseum Tilburg gaat enkele bijzondere stukken tentoonstellen op een evenzo bijzondere manier.

Tilburg is een sociale stad die trots is op haar erfgoed. Dat blijkt uit het enthousiasme van de locaties die we vroegen om een van de stedelijke collectiestukken voor de duur van de museumweek te adopteren.Zo hebben de volgende instellingen en bedrijven toegezegd:

'Collecties zijn het geheugen van een stad ...'
Cinecitta, TextielMuseum, Natuurmuseum Brabant, La Couronne Du Comte, 63 graden Kookboeken, Villa Pastorie, Villa De Vier Jaargetijden, Galerie Pjotr, Luyckx Gallery en Gianotten Mutsaers.

Enkele reacties bij het verzoek om deelname: 

'Natuurlijk willen wij meedoen; we voelen ons zelfs een beetje heel erg veel vereerd. Dank voor de erkenning.' (63 graden Kookboeken)

'Wat een leuk idee, wij doen heel graag mee.' (Gianotten-Mutsaers)

'Wat een bijzonder verhaal van het museum dat er nooit kwam! Uiteraard willen wij graag meedenken in dit project.' (Villa Pastorie)

Door het tentoonstellen van de museale objecten op deze unieke Tilburgse locaties, hoopt Stadsmuseum Tilburg een bijdrage te leveren aan de vergroting van trots op ons eigen erfgoed en stad.