dinsdag 13 oktober 2015

Filmpje over onderzoek naar twee eeuwen textielfabrieken in Tilburg

Op donderdag 8 oktober 2015 kwam journalist Rob Bartol van Omroep Brabant naar het TextielMuseum voor een item over het project 'Twee eeuwen Tilburgse textielfabrieken'. Het filmpje gaat onder andere over het doel van het onderzoeksproject dat op 4 november 2015 van start gaat in Regionaal Archief Tilburg. Het is een collectief onderzoek waarvoor inmiddels al zo'n dertig mensen zich hebben aangemeld. Ze gaan op zoek naar informatie over meer dan vierhonderd fabrieken. In de Tilburg Wiki wordt alles digitaal vastgelegd.

Het onderzoeksproject van het archief past goed bij de tentoonstelling MaquetteLab. Deze is al bezocht door zo'n duizend bezoekers: Tilburgers en niet-Tilburgers. De kleine expositie is te zien tot en met 1 november 2015 te bekijken op het Panorama Deck van het TextielMuseum.