maandag 10 augustus 2015

Tricotagefabriek Charma B.V.

Afb.1

Afb.2
Wie regelmatig door de Zuid-Oosterstraat fietst, herkent vast dit gebouw (afb. 1).Op de maquette van Cleverens zien we twee ingekleurde percelen. Aan de schoorsteen kun je zien dat het hier om industrieel erfgoed gaat.In de fotodatabank van Regionaal Archief Tilburg zien we enkele foto's wanneer we zoeken op Charma. Het blijkt een Tricotagefabriek uit de jaren 1930, opgericht door de uit Duitsland afkomstige Ernest Kühnert. In 1941 werd het tienjarig jubileum feestelijk gevierd, zo blijkt uit de tweede foto.

In het Geheugen van Tilburg zocht ik op 'Charma'. Jeanne Verhagen (1955) blijkt er haar eerste baantje te hebben gehad. Tilburger Jan Haens (1937) werkte er eveneens kortstondig. Stadsmuseum Tilburg luistert graag naar enkele verhalen van oud-medewerkers bij Tricotagefabriek Charma. Wie heeft er verhalen?