vrijdag 28 augustus 2015

Textielroute bij Tiendaagse

Door Jan van de Wiel, Galerie De Roos
Vijf galeries en drie textielateliers presenteren tien dagen lang textielkunst van hoog gehalte. De locatie is Tilburg Oud-Noord, waar ooit de textielindustrie begon. Met een handige folder kunnen bezoekers langs alle locaties, die staan aangegeven op het kaartje. Bovendien zijn er op 6, 12 en 13 september textielwandelingen, verzorgd door Stadsgidserij Tilburg, die informatie geeft over de geschiedenis van Tilburg als textielstad. Een aantal locaties is gratis toegankelijk.

In de Textiel-Tiendaagse Tilburg wordt textielkunst groots op de kaart van Tilburg gezet. Bezoekers kunnen kennismaken met kunstvormen, die nog maar weinig bekend zijn.

Met de folder in de hand gaat de bezoeker te voet, op de fiets of met de bus (lijn 5) langs de textielroute.
Vanaf NS-station Tilburg tot en met de Kapelstraat loopt de textielroute, waarmee men langs alle locaties komt. Daarbij zijn ook De Pont Museum en het TextielMuseum vermeld.

De Pont Museum toont James Turrell Lichtprojecties & Amish Quilts, het TextielMuseum toont o.a. de expositie ‘Under the skin’ en het TextielLab.

De deelnemers aan de Textiel-Tiendaagse Tilburg zijn: Atelierzaken, Galerie Contrast, Galerie De Roos, Galerie Via Venezia, Atelier Joke van Egten, Galerie Pjotr, Studio Zijdelings en Maria la Verda.
Informatie over de exposities en activiteiten vindt men op de websites van de deelnemers.

Folders liggen klaar bij Natuurmuseum Brabant, Regionaal Archief Tilburg, De Pont MuseumTextielMuseum, Stadskantoor 1, VVV Tilburg, BKKC en bij alle deelnemende galeries en ateliers.