dinsdag 3 maart 2015

Tilburgse verhalen over de Spoorzone

Karin van der Velden  in de Spoorzone
Op zaterdag 31 januari organiseerden de Bibliotheek Midden-Brabant en haar partners, waaronder Stadsmuseum Tilburg, een gevarieerd programma rondom het thema ‘Ontdek de Spoorzone’. Tijdens deze middag in de Kennismakerij werd de website ontdekdespoorzone013.nl ‘geopend’ door Henriëtte de Kok, directeur van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Anne Neijnens (montage) en Andries van den Boom (camera) zorgden voor een mooie sfeerimpressie die te zien is op deze video. Vanuit Stadsmuseum Tilburg waren Hans Hessels en Petra Robben aanwezig om verhalen te vangen. Zo vertelde Frans Kense over een experiment waarbij een autobus over de spoorrails reed. Het verhaal van Karin van der Velden leidde tot 'Van verboden toegang tot open terrein'. Deze verhalen zijn toegevoegd aan het Geheugen van Tilburg.

De komende weken zullen er touch tables worden geplaatst bij Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen en De Bijsterstede. Aan de aldaar wonende Tilburgers zal worden gevraagd naar hun herinneringen aan de Spoorzone. Om hen te helpen in het ophalen van herinneringen organiseert Stadsmuseum Tilburg 'tafelgesprekken' met behulp van de website Ontdek de Spoorzone 013.

Ontdekdespoorzone013.nl is een productie van ‘Ontdek De Spoorzone’, een project van de Bibliotheek Midden-Brabant in samenwerking met o.a. Gemeente Tilburg, Regionaal Archief Tilburg, Stadsmuseum Tilburg, Brabants Dagblad, CAST, Fontys Hogescholen, Tilburg University, oud-NS-medewerkers en bewoners van de wijk Theresia.