zaterdag 28 februari 2015

Stadsmuseum Tilburg op Pinterest

Sinds kort heeft Stadsmuseum Tilburg een Pinterestaccount. Pinterest is een digitale tool waarmee je snel plaatjes van internet kunt 'pinnen' op een digitaal prikbord. Er zijn vele gebruikers, zowel mannen als vrouwen, die verspreid over de hele wereld hun favoriete plaatjes delen met elkaar.

Stadsmuseum Tilburg maakte diverse borden aan. Zo zijn er inmiddels 16 borden, 581 pins, 92 volgers en volgt het museum zelf 142 pinners. De borden zijn soms bedoeld ter inspiratie, zoals de borden 'Inspiration Maps', 'Inspiration Crafts' en 'Inspiration Industrial Heritage'. Andere borden bevatten plaatjes van de Piushaven, de Spoorzone, Tilburg Oud-Noord en de Binnenstad. De meeste plaatjes zijn gepind op Pinterest Bord Fabrieken en Huizen 1950-1960.  Dit bord bevat 123 afbeeldingen.

Het Stadsmuseum heeft andere pinners uitgenodigd om te helpen zoeken naar afbeeldingen met huizen en gebouwen uit de periode 1950-1960. Deze zijn nodig voor een project dat over enkele weken uit de doeken wordt gedaan. Het bord 'Huizen en gebouwen' bevat afbeeldingen van het oude station, arbeiderswoningen, het Deprez-Gebouw, muziekinstrumentenfabriek en het oude raadhuis.

De 123 plaatjes zijn nog niet voldoende om al het moois waarover Tilburg beschikt, wereldwijd te laten zien. Mochten er Tilburgse pinners zijn die het leuk vinden om mee te doen, dan kunnen zij een bericht sturen via Facebook Stadsmuseum Tilburg of via Pinterest. Een mail sturen kan ook naar petra.robben@stadsmuseumtilburg.nl.