dinsdag 9 december 2014

Vooraankondiging: Holocaust Memorial Day in De NWE Vorst

Een speciaal programma van Stadsmuseum Tilburg, Koning Willem II College en De NWE Vorst i.h.k.v. Holocaust Memorial Day. Petra Robben (Stadsmuseum Tilburg) en Hans Scholtes (Koning Willem II College) geven een inleiding. Daarna volgt de voorstelling 'Reizen met eieren' door leerlingen van het Koning Willem II College.

Reizen met eieren
Waarom moeten we over die oorlog van lang geleden blijven horen en nadenken? Hoe is dat, om in een bezet land te leven? En wat is eigenlijk het verzet? Eén ding weten we zeker, wie weet waar het over gaat, wil niet dat het nog eens gebeurt.

Muzische leerlingen van het Koning Willem II College en leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen spelen tijdens de Holocaust Memorial Day het stuk Reizen met eieren. Een vertellend toneelstuk, geschreven door Heleen Volman, dat niet alleen gaat over de jodenvervolging in Tilburg tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook over lafheid en moed.

Entree gratis
Datum: 27 januari 2015