dinsdag 28 oktober 2014

Vertoning documentaire Grenzeloos Tilburg 1914-1918 | Donderdag 6 november 2014 | Spoorzone Hal 79

UITNODIGING
Foto: Jan van Oevelen, 2014.
In het kader van ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918’ produceerden studenten van de opleiding Art, Communications & Design (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant, het Wereldpodium en Stadsmuseum Tilburg een documentaire.
Hierin staan vluchtelingen van toen en nu centraal en wordt vooral de reis benadrukt die zij hebben meegemaakt. De documentaire vertelt over de afschuwelijke, gedwongen positie van de vluchteling. De studenten hopen dat kijkers zich bewust worden van het feit dat er nog altijd vluchtelingen zijn. En vooral dat zij nooit meer naar huis kunnen. Een onzekere toekomst die wij ons niet kunnen voorstellen. De documentaire wordt op 6 november vertoond in Hal 79, naast de Kennismakerij. Er zullen ook andere werken en foto’s tentoongesteld worden.

De totstandkoming van de documentaire vond plaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Voor de studenten van Fontys was dit een uitstekende plek. Tijdens de koffietafelgesprekken met vluchtelingen en de klassenbezoeken van leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs verzamelden zij input voor de documentaire. Ook gingen zij in gesprek met bezoekers van de Bibliotheek en konden Tilburgers zich aanmelden om een bijdrage aan de documentaire te leveren. Daarnaast maakten de studenten gebruik van de faciliteiten van het Digilab.

U bent van harte welkom in Hal 79 op donderdag 6 november. De documentaire wordt tussen 10.00 en 17.00 uur aaneengesloten vertoond.

Meer info: Bibliotheek Midden-Brabant