vrijdag 17 oktober 2014

Maarten van Rossem i.k.v. Grenzeloos Tilburg 1914-1918

In het kader van de manifestatie ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918’ verzorgt Maarten van Rossem op maandagavond 3 november van 20.00 – 22.00 uur een lezing in de Bibliotheek Tilburg Centrum over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. De lezing gaat over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten, die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast. Een geschiedenis verteld door de auteur.

Het begin van de 20e-eeuw werd geconfronteerd met één van de bloedigste conflicten uit de geschiedenis. Een groot deel van de politieke geschiedenis van die eeuw kan herleid worden tot de volkomen onverwachte en desastreuze gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Miljoenen mensen komen om in deze eerste gemechaniseerde oorlog en het conflict veroorzaakte een langdurige en ingrijpende destabilisering van de politieke, economische en strategische verhouding in Europa. Van Rossem analyseert in zijn lezing het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog.

Maarten van Rossem
Maarten van Rossem is niet alleen Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige, hij is ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Regelmatig is Maarten van Rossem te zien in programma’s als De Wereld Draait Door en het voormalig programma Pauw en Witteman. Sinds de zomer van 2008 zijn Van Rossems nuchtere en relativerende analyses ook te lezen in zijn eigen tijdschrift Maarten!

Kaarten
Toegangskaarten kosten € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden van de bibliotheek en zijn te reserveren via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl of verkrijgbaar bij de infobalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.
Kijk op de website Grenzeloos Tilburg voor meer informatie.