vrijdag 1 augustus 2014

VVV Tilburg

Arrangement WOI Turnhout – Tilburg langs het Bels Lijntje
van 2 augustus tot 30 november 2014
Breng een bezoek van Turnhout naar Tilburg of andersom. Bezoek de tentoonstelling 'Kartonnen Wapens' in het Speelkaartenmuseum in Turnhout of de tentoonstelling rond de Belgische vluchtelingen in de bibliotheek in Tilburg-centrum.
U kunt daarna genieten van een heerlijke lunch of een kopje koffie met gebak in het centrum van Turnhout of Tilburg.

Tentoonstelling 'Kartonnen Wapens'
De expo bekijkt de Eerste Wereldoorlog vanuit een alternatieve, onbekende invalshoek en laat speelkaarten de bezoeker tot in de loopgraven voeren. Het kaartspel was zowat de enige vorm van tijdverdrijf die in deze donkere geulen mogelijk was en diende dus vooral om de moreel op peil te houden. De spanning en onzekere toekomst zorgden voor een grote vraag naar waarzeggerskaarten. Soldaten die geen kaarten hadden, maakten ze zelf uit afval. Wilt u hier meer over weten?  Breng dan een bezoek aan dit museum.

Familie Otten gevlucht uit Turnhout

Tentoonstelling rond Belgische vluchtelingen
Deze bijzonder ingerichte expositie gaat over de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog voor Tilburg. Een hoofdrol is er voor tienduizenden Belgische vluchtelingen en Nederlandse soldaten die anno 1914-1918 in de stad verbleven. Daarnaast worden aspecten, die hiermee samenhingen getoond, zoals de beruchte ‘dodendraad’, het vroegere ‘Bels Lijntje’, militaire objecten, kunstvoorwerpen etc.

Optie I
Vanuit Turnhout naar Tilburg
U brengt een bezoek aan de tentoonstelling rond Belgische vluchtelingen in de bibliotheek in Tilburg-centrum, Koningsplein. De bibliotheek is gesloten op zondag. Waarna u gezellig een kopje koffie met appeltaart of een lunch nuttigt in het centrum van Tilburg. Daarbij ontvangt u een boekje met de Nieuwlandstraatwandeling van 1,5 km.

Voor de lunch is er keuze uit: een kopje soep van de dag met daarbij een clubsandwich op een volkorenslof uit eigen bakkerij of een maisbroodje met biologische huisgemaakte eiersalade of twee hand gesneden dikke boterhammen met jonge en oude reypenaer met daarbij een kopje (fairtrade) koffie of thee.

-          Optie I met koffie met appeltaart voor € 6,75 p.p.
-          Optie I met lunch voor € 10,95 p.p.

Optie II
Vanuit Tilburg naar Turnhout
U brengt een bezoek aan de tentoonstelling 'Kartonnen Wapens' in het Speelkaartenmuseum. Het museum is gesloten op maandag. Waarna u gezellig een kopje koffie met botercroissant (+ huisgemaakte chocomousse en ambachtelijke praline) of lunch nuttigt in het centrum van Turnhout.  Daarbij ontvangt u een plannetje met stadswandeling door Turnhout (4 km).

Voor de lunch is er keuze uit: soep van de dag – dubbele toast onder de grill met brie en boerenham of dubbele toast onder de grill met geitenkaas en appeltjes + koffie of thee

-          Optie II met koffie of thee met botercroissant: € 4,50 + € 5 ticket = € 9,50 p.p.
-          Optie II met lunch aan € 12,50 euro + € 5 ticket = € 17,50 euro p.p.

Exclusief:
Vervoer vanuit Turnhout
·         Busvervoer naar Tilburg kunt u ter plaatse betalen (lijnkaart 10 euro of sms ticket 1,55 euro), lijn 450 (1X per uur), opstappen aan het station.
·         Fietshuur € 9,- per fiets bij fietshuis Turnhout
·         Fietsroute via  Bels Lijntje app, Brabant vertelt! (www.brabantvertelt.nl)
Vervoer vanuit Tilburg
·         Busvervoer naar Turnhout kunt u ter plaatse betalen (3 euro te koop bij chauffeur op de bus), lijn 450 (1X per uur), opstappen aan station.
·         Fietshuur bij Fietspoint Derks

Overnachting met ontbijt?
Wilt u een paar dagen langer verblijven in Tilburg of Turnhout?  Vraag logiesgegevens aan VVV Tilburg of Toerisme & UiT Turnhout.

Info
Toerisme &UiT, Toerismehuis ’t Steentje, Grote Markt 44 te 2300 Turnhout, 014 44 33 44, toerisme@turnhout.be, www.toerismeturnhout.be.
VVV Tilburg, Nieuwlandstraat 34, 5038 SN te Tilburg, 013- 532 37 20, vvvtilburg@tilburg.nl, www.vvvtilburg.nl.