donderdag 31 juli 2014

Cultureel Fietsevent Bels Lijntje verdubbelt omvang programmaTine van de Weyer

Het programma van de tweede editie van het Cultureel Fietsevent Bels Lijntje maakt een flinke groei door ten opzichte van de eerste editie. Waren er vorig jaar 13 activiteiten, dit jaar zijn dat er ruim 50.

De voortvarende ontwikkeling van het event, dat plaatsvindt op zaterdag 13 en zondag 14 september langs de voormalige spoorlijn tussen Turnhout (BE) en Tilburg (NL), is mede te danken aan het grote aantal nieuwe partners welke de organisatie aan zich weet te binden aan beide kanten van de grens. De deelnemers wacht een parelsnoer van acts en activiteiten: muziek, theater, dans, expo’s, (streek)markten, poëzie, eten & drinken, beeldende kunst, rondleidingen, kinderactiviteiten & meer, van België tot aan Nederland en terug! De fietstocht is in beide richtingen te fietsen en het programma biedt iedereen volop de gelegenheid om twee dagen lang een eigen lijntje uit te stippelen. Het thema van de tweede editie is Vreemdeling/Vluchteling. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en vele mensen, ook via Bels Lijntje, moesten vluchten. Het thema sluit tevens aan bij de Open Monumentendag op 14 september, met als thema “Op reis”. Volg de organisatie op facebook.com/belslijntjeleeft om op de hoogte te blijven over het programma en meer.
Cultureel Fietsevent Bels Lijntje 2014 is een initiatief van de Coöperatie Bels Lijntje in samenwerking met Stad Turnhout Toerisme &Uit, Stadsmuseum Tilburg, Fietsforum en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord Brabant, BKKC, Landstad De Baronie, Rabobank Tilburg e.o., Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting  COAC, en door een groot aantal samenwerkingspartners en artiesten.

Geen opmerkingen: