woensdag 25 juni 2014

Verhuizing collectie Stadsmuseum Tilburg

Ronald Peeters houdt toezicht.
De collectie van Stadsmuseum Tilburg verhuist naar het depot in de Goirkestraat. Jarenlang lag de collectie op de zolder van Regionaal Archief Tilburg aan de Kazernehof. Momenteel vindt er een verbouwing plaats en de collectie van het Stadsmuseum moet veilig gesteld.

'Artmovers' van Gebrs. van den Eijnden is een all round verhuis- en transportbedrijf dat de klant volledig 'ontzorgt'. Het bedrijf heeft een lange traditie: 'al sinds 1898 staan zij voor ons klaar. Die ervaring is te zien aan de zorgvuldigheid waarmee schilderijen, prenten, beelden en objecten worden ingepakt.

Zo zien we dat het borstbeeld van Koning Willem II gebroederlijk naast Quirinus Beljaars, de langst zittende gemeentesecretaris van Tilburg (1837 tot 1890), ligt. Beide ingepakt in bubbeltjesplastic. Wel zijn hun monden gesnoerd met een sticker. Hoe lang hen het zwijgen is opgelegd, is nog ongewis. Voorlopig gaan ze naar een donker depot aan de Goirkestraat.

Meer foto's van de verhuizing zijn te zien op de Facebook pagina van Stadsmuseum Tilburg.