vrijdag 31 januari 2014

Peerke Donders en Valentijn

Een van de herinneringsplekken van Stadsmuseum Tilburg is het Peerke Donders Paviljoen in het gelijknamige Park dat gelegen is in Tilburg Noord. Vanwege aansluiting bij het thema De NWE Liefde viert Peerke Donders Park in februari een maand vol liefde: jongeren verspreiden boodschappen van liefde, bezoekers van Peerke Donders Paviljoen verklaren de liefde via YouTube, Paul Spapens geeft een lezing over Valentijnsdag, Stichting Vrienden Petrus Donders biedt een Peerke-sleutelhanger aan en café Bij Peerke Donders organiseert een buffet met hartverwarmende hapjes en drankjes.

Peerke Donders Park is van oudsher een plaats waaraan veel Tilburgers levendige herinneringen hebben. Ze gingen er iets drinken of een kaars opsteken in de kapel. Bedevaarten vertrokken van daar naar andere plaatsen en even zo vele pelgrims komen speciaal voor Peerke naar Tilburg. Projecten als De NWE Liefde geven gelegenheid tot eigentijdse verbeeldingen op een eeuwenoud thema. Want naastenliefde en barmhartigheid, die begrippen kennen we niet meer zo. Maar jongere generaties filosoferen nog altijd graag over de Échte Liefde.

Neem eens een kijkje in het Paviljoen.
Voor bezoekersinformatie kijk je op de website van Peerke Donders.